Brusselaars boekten 500.000 ritjes op Uber-fietsen

© PhotoNews
| Jump, het elektrische deelfietsensysteem van Uber.

Sinds de lancering van Jump, de elektrische deelfiets van Uber, eind april is de kaap van 500.000 ritjes in Brussel gerond. Onze hoofdstad staat daarmee in de wereldwijde top 10 van steden waarin Jump gebruikt wordt.

Uit de eerste gebruikscijfers die Uber bekendmaakt over zijn elektrisch deelfietsenplatform blijkt dat Jump vooral in Europa voet aan de grond zet. Acht maanden na de lancering bevinden de vijf steden waarin Jump het vaakst wordt gebruikt zich in Europa. Parijs spant met twee miljoen ritten sinds april de kroon.

Brussel staat met zo'n 500.000 ritten in de mondiale top 10. Uber stelt vast dat de deelfietsen en -scooters in Brussel vooral aanvullend op het openbaar vervoer wordt gebruikt. Van alle ritten start of eindigt 38 procent binnen een straal van 200 meter van een station of een halte. Brusselaars gebruiken de Jump-fiets het vaakst tussen 17.00 en 18.00 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?