Brussels Airlines plant 200 aanwervingen dit jaar

© Brussels Airlines
| Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kunnen dit jaar naar verwachting 200 mensen aan de slag.

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kunnen dit jaar naar verwachting 200 mensen aan de slag, onder wie 100 stewardessen en stewards. Dat heeft een woordvoerster gezegd, nadat moedergroep Lufthansa had bekendgemaakt zowat 5.500 mensen aan te werven in 2019.

In aantallen is slechts een klein deel van de aanwervingen doorheen de luchtvaartgroep voor België bestemd. "We verwachten 200 aanwervingen in Brussel", aldus Maaike Andries, woordvoerster van Brussel Airlines. "Daarvan zijn er 150 operationele jobs: 50 piloten en 100 cabincrewleden."

De overige vacatures zullen gaan over bureaumedewerkers. Maar verhoudingsgewijs is het aantal verwachte aanwervingen even groot bij Brussels Airlines (200 vacatures op ruim 4.000 banen) als bij de volledige Lufthansa-groep (5.500 op 135.000 banen). Binnen de Duitse groep zijn er de meeste vacatures bij de onderdelen Lufthansa, Lufthansa Technik en Swiss.

Een jaar geleden werden meer aanwervingen aangekondigd: meer dan 8.000 bij de Lufthansa-groep en 750 bij Brussels Airlines. Maar van die laatste waren er maar 350 in Brussel. De rest was bestemd voor Düsseldorf, waar Brussels Airlines vorig jaar langeafstandsvluchten begon uit te voeren voor zustermaatschappij Eurowings.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?