Brussels Airlines schrapt in oktober meer dan 100 vluchten

Een vliegtuig van Brussels Airlines op Brussels Airport in Zaventem Een vliegtuig van Brussels Airlines op Brussels Airport in Zaventem
© PhotoNews
| Een vliegtuig van Brussels Airlines op Brussels Airport in Zaventem.
© PhotoNews
| Een vliegtuig van Brussels Airlines op Brussels Airport in Zaventem.

Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd.

Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die voor 80 procent gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook. Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries.

Voor hen zal een oplossing worden gezocht, in de vorm van een alternatieve vlucht of een terugbetaling. De woordvoerster preciseert dat de vluchten van en naar een aantal bestemmingen volledig worden stopgezet (zoals Rhodos, Djerba en Enfidha). Op andere bestemmingen wordt de frequentie verminderd.

Nog volgens Brussels Airlines vertegenwoordigen de geschrapte vluchten maar 2 procent van alle vluchten van de maatschappij in die periode.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?