'Brussels Airlines wordt geen Belgische kopie van Ryanair'

© Brussels Airlines

Brussels Airlines blijft een Belgisch bedrijf en zal een "doorslaggevende rol" spelen in de toekomst van de Eurowings Group. De luchtvaartmaatschappj wordt geen Belgische kopie van lowcostmaatschappij Ryanair. Dat heeft Thorsten Dirks, de CEO van Eurowings, woensdag gezegd aan het personeel van Brussels Airlines, zo viel af te leiden uit slides die tijdens zijn presentatie werden getoond.

Dirks bevestigde dat hij in Brussel een expertisecentrum voor langeafstandsvluchten wil oprichten. Hij zei, net als bestuursvoorzitter Etienne Davignon maandagavond, dat Brussels Airlines en Eurowings samen de Eurowings Group zullen vormen.

"Brussels Airlines is een sleutelelement voor ons succes als Eurowings Group en zal een doorslaggevende rol spelen in onze toekomst," zo stond nog in de presentatie.

Dirks wees er ook op dat de producten die Brussels Airlines en Eurowings aanbieden, nu al tamelijk gelijklopen, met "producten van hoge kwaliteit voor elk budget".

Rond de middag zal de Eurowings-topman meer uitleg geven aan de verzamelde pers. Het is ook wachten op een reactie van de vakbonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?