Brussels Airlines staat, door toedoen van de coronacrisis, opnieuw voor een donkere toekomst
© PhotoNews | Brussels Airlines is hoopvol voor het komende winterseizoen.

Brussels Airlines ziet zakenreizen hernemen

© Belga
28/09/2022

Zakenreizigers vormen een belangrijke doelgroep voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines tijdens het komende winterseizoen. "We zien duidelijke signalen in de markt dat het zakenverkeer weer in opmars is", zegt de luchtvaartmaatschappij woensdag.

Alhoewel Brussels Airlines niet verwacht dat de zakenreizen al opnieuw het niveau zullen bereiken van 2019, voor de coronapandemie, zitten er in het winteraanbod een reeks bestemmingen die eerder op zakenreizigers mikken. "De belangrijkste routes hier zijn die naar de DACH-landen (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk), maar ook het oosten van Europa met Boedapest en Praag en de Scandinavische routes zoals Stockholm, Kopenhagen en Göteborg", zegt Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines.

Het toeristische aanbod focust voornamelijk op zonbestemmingen in Zuid-Europa. Het grootste aanbod is er op Spanje: negen bestemmingen, waaronder de Canarische Eilanden, Alicante, Barcelona en Valencia. Het korteafstandnetwerk reikt van Oslo (Noorwegen), over Jerevan (Armenië), Tel Aviv (Israël) en Hurghada (Egypte) tot Edinburgh (Verenigd Koninkrijk).

57 bestemmingen

In totaal bestaat het korteafstandsnetwerk tijdens de winterperiode uit 39 bestemmingen. Daarbij komen 18 langeafstandsbestemmingen. Afrika vormt zoals steeds de hoofdmoot, met 17 bestemmingen. "In Afrika bieden we dezelfde verbindingen aan als in de zomer, inclusief Ouagadougou (Burkina Faso) en Conakry (Guinee) die eerder dit jaar opgestart werden", aldus de woordvoerster. Daarbuiten vliegt Brussels Airlines enkel intercontinentaal naar New York, in de Verenigde Staten. Op Washington wordt alleen in de zomer gevlogen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie