Brussels Airport blijft open tijdens staking: 'Breng enkel handbagage mee'

© PhotoNews
| De luchthaven blijft gewoon open tijdens de nationale staking van 13 februari, maar roept reizigers wel op om enkel handbagage mee te brengen.

Op woensdag 13 februari wordt er door de nationale staking sterke hinder verwacht in verschillende openbare diensten. De luchthaven van Zaventem zal echter gewoon openblijven. Omdat de bagageafhandelaars waarschijnlijk wel staken, roept de luchthaven reizigers op om enkel handbagage mee te brengen.

Afgelopen weekend was er heel wat discussie rond een eventuele sluiting van de luchthaven op 13 februari. Marc Descheemaecker, voorzitter van Brussels Airport, zwaaide met een kostenplaatje van 13 miljoen euro als de luchthaven de deuren zou sluiten.

Maar dat zal niet het geval zijn. “De luchthaven zal openblijven", bevestigt Anke Franssen, woordvoerster van Brussels Airport aan onze redactie. "We vragen de reizigers wel om enkel handbagage mee te brengen. Er is namelijk de mogelijkheid dat Swissport, de bagagedienst, zal staken."

De afgelopen week zijn er al veel vluchten geschrapt. De luchthaven roept de passagiers daarom ook op om hun vlucht op 13 februari indien mogelijk te verplaatsen. 

Als het Belgische luchtvaartverkeer Skeyes, het vroegere Belgocontrol, beslist om te staken, ligt wel heel de luchthaven plat. Zonder hen kan er geen enkel vliegtuig landen of opstijgen. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel over de deelname van Skeyes aan de staking. Maar de luchthaven blijft in elk geval wel fysiek open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?