Snelheidsbeperking in Zone 30

| Vrachtverkeer in een zone 30.

Brussels collectief voert actie tegen vrachtwagens in woonwijken

SG
© BRUZZ
10/11/2019

De actie van het Brusselse collectief komt er nadat een fietster vorige week werd aangereden door een vrachtwagen. Het ging om een dodehoekongeval.

Collectief 1060/0, dat naar het voorbeeld van 1030/0 in Schaarbeek streeft naar veiliger verkeer in Sint-Gillis, houdt 15 november een actie om vrachtwagens te verdringen uit woonwijken. De aanleiding van de actie is een dodehoekongeval dat vorige week plaatsvond op het kruispunt van de Vorstse Steenweg en de T. Verhaegen straat.

"Vrachtverkeer kan niet getolereerd worden in dichtbevolkte gebieden zoals laag Sint-Gillis," klinkt het bij het collectief. "Een vrachtwagen met zulke afmetingen heeft niets te zoeken in een smalle, drukke straat met een kleuterschool en een drukbezocht plein. Stad Brussel heeft vrachtwagens van meer dan 7,5 ton al verboden in het stadscentrum. Het wordt tijd dat dit verbod wordt uitgebreid naar de wijk-zones en in het bijzonder naar schoolomgevingen en crèches."

Het collectief uit Sint-Gillis wil het "stresserende" kruispunt omvormen tot een autoluwe zone. "Onze kinderen verdienen het om naar school te kunnen gaan zonder geconfronteerd te worden met gevaar of hoge concentraties vervuiling," klinkt het verder nog bij het collectief. "De enige oplossing die het autoverkeer hier aanzienlijk kan verminderen is het omvormen van dit kruispunt in een voetgangerszone waar enkel het openbaar vervoer kan passeren."

Op 15 november houdt de groep actie om de eisen kracht bij te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Mobiliteit , ongeval , dodehoekongeval , Fietser , fietsers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni