Bakfiets fietser transportfiets kinderen mobiliteit
© weelz | De bakfiets is ook in het Brusselse straatbeeld geen uitzondering meer.

Brussels Gewest wil meer bakfietsen in de stad

ADD
© BRUZZ
30/04/2021

Het Brussels Gewest wil meer bakfietsen in de stad. "Het potentieel is enorm: uit studies blijkt dat 75% van de privéritten met een bakfiets kan gebeuren", aldus Elke Van den Brandt, Brussels Minister van Mobiliteit (Groen). Het gewestelijk project Cairgo Bike moet de bakfiets dat extra duwtje in de rug geven.

Cairgo Bike is een project van het Brussels Gewest dat de lucht- en levenskwaliteit in Brussel wil verbeteren door bakfietsen in te schakelen als alternatief voor auto's en bestelwagens. Brussel Mobiliteit coördineert het project met verschillende partners om een ecosysteem van diensten te ontwikkelen gericht op de behoeften van de gebruikers. Midden 2020 werd het Cairgo Bike-project van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geselecteerd door het Europees programma voor Stedelijke Innovatieve Acties.

Elke Van den Brandt, Minister van Mobiliteit: "Het potentieel is enorm: uit de studies blijkt dat 50% van de leveringen met een bakfiets kan gebeuren en dat de bakfiets ook geschikt is voor 75% van de privéritten. Het Cairgo Bike-project creëert het nodige ecosysteem om professionelen en particulieren te overtuigen om de bakfiets te gebruiken."

De website www.cairgobike.brussels centraliseert vanaf vandaag de informatie over alle diensten die verband houden met bakfietsen in Brussel.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie