'Brusselse' Audi E-tron voorgesteld in San Francisco

© Audi
| De Brusselse Audi-fabriek is begin deze maand gestart met de serieproductie van de e-tron.

De elektrische Audi E-tron die in Brussel van de band loopt, zal in België in de loop van november gecommercialiseerd worden. Audi heeft de E-tron dinsdagochtend Belgische tijd officieel voorgesteld in de Amerikaanse stad San Francisco.

Met de E-tron heeft Audi het startschot gegeven voor zijn elektrische offensief op de wagenmarkt. Tegen 2025 wil de Duitse autoconstructeur twaalf elektrische modellen aanbieden in de belangrijkste marken in de wereld. Audi verwacht dat tegen dan geëlektrificeerde modellen goed zullen zijn voor ongeveer een derde van zijn verkoop.

A1

LUISTER | Telefonisch gesprek met Patrick Danau van Audi

De Brusselse Audi-fabriek is begin deze maand gestart met de serieproductie van de E-tron. De site heeft sinds de zomer van 2016 de carrosseriebouw, lakafdeling en montage grootschalig omgebouwd en haar eigen batterijproductie opgebouwd. Voorheen werd in de fabriek in Vorst de compacte Audi A1 gebouwd. Daarvan rolde de laatste auto begin vorige maand van de band.

70 jaar Vorst

Audi Brussels bouwde sinds 2010 ruim 909.000 stuks van de A1, die plaatsmaakt voor de eerste volledig elektrische Audi.

In de bijna 70-jarige geschiedenis van de productiesite in Vorst was de Audi A1 het eerste model dat exclusief in de Europese hoofdstad werd gebouwd.

Martorell

De nieuwe, tweede generatie van de Audi A1 zal gebouwd worden in de Audi-fabriek in het Spaanse Martorell.

De nieuwe E-tron zal 82.400 euro (inclusief btw) kosten. Dat is vernomen bij Audi-invoerder D'Ieteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?