Niet Brussel, wel Amerika voor lancering Audi E-Tron

© Audi
| De Audi E-Tron, het elektrische paradepaardje van de Duitse autoconstructeur, wordt gemaakt in Brussel. De officiële presentatie gebeurt evenwel in de VS.

De lancering van de nieuwe elektrische Audi-wagen E-Tron, geproduceerd in de fabriek in Vorst, zal niet plaatsvinden in Brussel maar wel in de VS. Dat gebeurt op vraag van Bram Schot, de nieuwe grote baas van de Duitse autoconstructeur.

De champagnekurken blijven nog even op de fles in de fabriek van Audi in Vorst. Het geplande Brusselse lanceringsfeest voor de elektrische SUV E-Tron, die geproduceerd wordt in de fabriek, verhuist naar de VS. Dat schrijft de krant De Standaard.

De Brusselse lancering was een idee van oud-ceo Rupert Stadler, die intussen is gearresteerd wegens zijn betrokkenheid in het Dieselgate-schandaal. Zijn opvolger ziet de feestplannen helemaal anders.

Bram Schot wil focussen op de Amerikaanse markt en verkast het lanceringsfeest naar de VS. De Brusselse productie van de E-Tron komt naar verluidt niet in gevaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?