Brusselse binnenring versperd ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo

© werkenaandering.be
| (archiefbeeld)
© werkenaandering.be
| (archiefbeeld)

De Brusselse binnenring is donderdagmiddag volledig versperd ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo, na een ongeval waarbij een vrachtwagen is ingereden op een werfvoertuig van de wegwerkzaamheden die daar plaatsvinden. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de afrit Vilvoorde-Koningslo. Wie een essentiële verplaatsing moet maken, kan maar beter de omgeving vermijden, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.30 uur. De drie rijstroken zijn er volledig versperd, net voorbij de afrit. Het verkeer moet er de snelweg verlaten, maar kan via hetzelfde complex verder de snelweg weer op, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Ondanks de terugval van het verkeer in coronatijden, staat er nu toch een fikse file", aldus nog de woordvoerder. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten die een essentiële verplaatsing moeten maken, aan om de omgeving te vermijden. Wie voor zo'n essentiële verplaatsing van Gent naar Hasselt moet, rijdt dan best om via Antwerpen. Een goed half uur na het ongeval stond er al ruim 4 kilometer file en is het er 45 minuten aanschuiven.

Het Verkeerscentrum kan nog geen prognose geven. De hulpdiensten moeten nu immers takelen en brokstukken ruimen. Daarnaast is ook brandstof van het werfvoertuig op het wegdek terechtgekomen, net als een witte vloeistof uit de vrachtwagen die op het werfvoertuig was ingereden.

Beide chauffeurs zijn ook naar het ziekenhuis overgebracht en de chauffeur van het werfvoertuig heeft een tijdje gekneld gezeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?