Brusselse politie test elektrische scooters

© PhotoNews
| Gemotoriseerde politie op de alom bekende 'zwaantjes'.

De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene trekt de ecologische kaart door te investeren in elektrische scooters. De zone wil binnen het jaar een vloot van deze ecologische scooters aankopen: “het is logisch om de groene weg op te gaan”.

De politiezone is momenteel verschillende lichte scooters aan het uittesten voor gebruik in de dienst verkeer. De resultaten zien er vooralsnog goed uit: “deze die we hebben getest waren stevig genoeg voor de politie,” vertelde commissaris Joël Dekeyzer aan de krant La Dernière Heure, “bij de politie gaan dingen veel sneller kapot dan voor een privéeigenaar.” Weerstand en de sterkte van de elektrische batterij zijn de belangrijkste criteria voor de zone.

In eerste instantie wil de zone vooral de lichte scooters die tot 45 kilometer per uur gaan vervangen. Deze worden vooral gebruikt door de dienst verkeer om in de kleine Brusselse straatjes te kunnen verbaliseren.

De keuze voor elektriciteit is logisch volgens de commissaris: “We volgen daarin de hiërarchie die willen dat we meer die richting uitgaan.” De zone heeft 70 scooters die op brandstof draaien, waarvan vijftig bij de dienst verkeer. Het is de bedoeling om alle scooters op termijn te vervangen door elektrische modellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?