Elektrische scooterdienst Scooty breidt (licht) uit

Niet alleen elektrische steps zijn in zwang, ook de scooters zijn razend populair

De zone waar je de elektrische deelscooters van Scooty kunt achterlaten breidt langzaam uit. De deeldienst vergroot zijn diensten vooral in het rijkere oosten van Brussel. Officieel omdat die zones "moeilijker bereikbaar zijn met het openbaar vervoer."

Met de elektrische scooters van Scooty kun je overal rijden, maar om de rit te beëindigen moet je de scooters in welbepaalde zones parkeren. Die zones liggen voornamelijk in het oosten van Brussel. En vooral daar breidt de scooterdienst ook uit, nu de vloot blijft groeien.

Je kan vanaf vandaag de scooters ook parkeren aan het park van Tervuren, Stokkel, Hermann Debroux, Alma en Sint-Aleidis in Sint-Pieters-Woluwe. Drie bestemmingen in het noorden van de stad krijgen ook een bestemmingszone: het UZ Brussel in Jette, het shoppingcentrum Docks en het Atomium.

"We hebben zones gekozen die volgens ons minder goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer," zegt woordvoerster Camille Callens van Scooty aan de krant La Dernière Heure. Nochtans zijn veel van de nieuwe zones hubs voor metro's of bussen van de MIVB.

De mobiliteitskloof tussen het westen en het oosten van Brussel blijft dus voorlopig overeind. In gemeentes als Molenbeek, Anderlecht, Laken of Schaarbeek vind je amper plekken waar je scooters of steps kostenloos kunt parkeren. De verdelers halen vandalisme aan als hoofdprobleem. "We hebben onze zone al eens uitgebreid in Schaarbeek, maar zijn daarmee gestopt omdat er te veel vandalisme was," zegt Callens. "Maar niet elke straat in die gemeente heeft natuurlijk last van dat fenomeen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?