Brusselse politie verwacht verkeershinder door gele hesjes zaterdag

© BRUZZ
| De politie vat zaterdag vooral post in de Europese Wijk, maar ook rond de gehele Kleine Ring en in het centrum van Brussel.

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zaterdag verkeershinder in het centrum van de hoofdstad. De gele hesjes zullen opnieuw naar Brussel komen om er te betogen.

De verkeershinder wordt al vanaf 's ochtends verwacht en dan met name in de Europese Wijk. Maar agenten zullen ook paraat staan rond de Kleine Ring en in het centrum van de stad.

De afgelopen twee zaterdagen kwam het in de Belliardstraat en aan Kunst-Wet al tot confrontaties tussen de politie en de gele hesjes. Zulke incidenten en de bijbehorende (verkeers)hinder zijn dus ook zaterdag opnieuw mogelijk. Eén van de organisatoren die het voortouw neemt in de betoging laat BRUZZ zelfs weten dat er ‘eigen ordediensten’ van de gele hesjes zullen zijn zaterdag.

"Indien u hiermee te maken krijgt, vragen wij u om de instructies van de politie kordaat op te volgen,” adviseert politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. “We zullen er alles aan doen om het verkeer in de diepte te kanaliseren. In geval van tunnelsluitingen dient u de instructies op de lichtkranten te volgen.”

Chauffeurs wordt aangeraden om de hoofdstad te vermijden met de wagen en in de plaats zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Op de website polbru.be en op het twitterkanaal @zpz_polbru wordt realtime informatie weergegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?