Brusselse ring opnieuw open: gekantelde vrachtwagen ontruimd

© Crisiscentrum Waals-Brabant
| Een gespecialiseerde ploeg moest het ontvlambaar product maandagavond onschadelijk maken.

Op de Brusselse ring is de rijbaan weer vrij in beide richtingen en het verkeer is genormaliseerd. De ring was maandag afgesloten ter hoogte van Hoog-Itter/Woutersbrakel nadat een vrachtwagen met een ontvlambaar product gekanteld was.

Het provinciale noodplan werd maandagnamiddag rond 14.45 uur afgekondigd. De vrachtwagen was op zijn flank beland en had een deel van zijn lading verloren. Het ongeval gebeurde in de richting van Groot-Bijgaarden, maar de ring werd in beide richtingen afgesloten. Er zou erg ontvlambare hars uit de camion gelekt zijn.

Een gespecialiseerd team kwam maandagavond ter plaats om het giftige goedje op te ruimen. Nadien werden de containers en de vrachtwagen weggesleept en kon het asfalt schoongemaakt worden. Het verkeer kon omstreekes 1.45 uur opnieuw over de binnenring, de buitenring werd om 5.30 uur geopend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?