Brusselse Ring zaterdagnacht afgesloten om deel nieuwe brug te plaatsen

© De Werkvennootschap

Zaterdagnacht wordt de eerste helft van de vernieuwde brug aan de Hector Henneaulaan over de Brusselse Ring in Zaventem geplaatst. Om de werken veilig te laten verlopen, wordt de Ring volledig afgesloten voor alle verkeer van zaterdagavond 25 juni 22 uur tot zondagochtend 26 juni 6 uur.

Tot 9 uur zondagvoormiddag zal er ook minder verkeer toegelaten zijn, omdat de verlichting en de middenberm geherinstalleerd moeten worden.

De plaatsing van de nieuwe brug betekent een belangrijke mijlpaal, stelt De Werkvennootschap, de organisatie die de werken uitvoert. De toekomstige brug wordt dubbel zo breed als de huidige. Fietsers en voetgangers krijgen er afgescheiden paden, bussen rijden op eigen busstroken. Zelfs dieren kunnen de Brusselse Ring veilig oversteken via een eigen ecopassage, die ongeveer 8 meter breed wordt.

Nadat de eerste helft geplaatst is, wordt die klaargemaakt om het verkeer erop te laten rijden. Tegen de winter van dit jaar zou dat klaar moeten zijn. Nadien wordt de huidige brug stelselmatig afgebroken: het verkeer kan daarna op het eerste deel van de brug rijden. In het najaar van 2023 wordt de tweede helft geïnstalleerd en tegen het eerste deel geplakt. In april of mei 2024 zou de volledig nieuwe brug klaar zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?