Big City Jubelparktunnel BRUZZ ACTUA 1659

| In de Jubelparktunnel zijn inmiddels technici ter plaatse.

Brusselse tunnels zijn weer open na problemen met besturingssystemen

TRO
© BRUZZ
22/04/2021
Updated: 22/04/2021 10.27u

Brussel Mobiliteit had deze ochtend geen controle over de verluchtings- licht- en brandveiligheidsinstallaties in de Kruidtuin-, Rogier-, Troon-, Baljuw-, Wet- en Montgomerytunnel. De tunnels waren gedurende de ochtendspits gesloten in twee richtingen en dat leidde tot grote verkeersproblemen. Om 10u15 werden de tunnels weer geopend.

De problemen begonnen vannacht al. De Kruidtuin-, Rogier-, Troon-, Baljuw-, Wet- en Montgomerytunnel werden allemaal in beide richtingen afgesloten. Er waren ook problemen in de Jubelparktunnel en de Belliardtunnel, maar daar konden al voor 9u verschillende technici ter plaatse komen. Zij controleerden ter plaatse de besturingssystemen, waardoor die twee tunnels sneller open konden gaan.

Normaal gesproken worden de verluchtings-, verlichtings- en brandveiligheidssystemen van alle tunnels bestuurd vanaf een centrale technische ruimte. Maar dat lukte deze ochtend niet. Ook de lichtpanelen waarop boodschappen kunnen worden geplaatst, werkten niet. "Zonder die systemen is het onverantwoord om verkeer door de tunnels te laten gaan," aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "We sturen technici ter plaatse om de problemen in ieder geval tijdelijk op te kunnen lossen. Tegelijk onderzoeken we de oorzaak van de problemen."

Verkeerssituatie

De trajecten van de afgesloten tunnels kleurden om 8u45 roder dan normaal op de website van Viamichelin, waar de verkeersdrukte wordt weergeven. Dat wil zeggen dat er een zware ochtendspits was. Om 10u15 meldde Brussel Mobiliteit dat de tunnels weer open gingen. De files waren daarmee nog niet direct opgelost.

Ook na 10u stond het verkeer nog aan te schuiven aan Madou.

Verkeersdrukte 22-4

| De verkeerssituatie donderdagochtend om 8u45.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni