© ZM / BRUZZ | (archiefbeeld)

Burgemeester Ganshoren wil fietspad Keizer Karellaan weg

MVDH
© BRUZZ
02/03/2023

Een fietspad dat tijdens de coronaperiode werd aangelegd, zorgt voor files aan de Keizer Karellaan en meer autoverkeer in Ganshoren. De gemeente vraagt daarom de maatregel terug te draaien.

Sinds 2020 is er op de Keizer Karellaan in het gedeelte tussen de Beeckmansstraat en de Panthéonlaan een fietspad beschikbaar. Volgens de burgemeester van Ganshoren Jean-Paul Van Laethem (Les Engagés) heeft dit in 2023 echter weinig zin omdat het amper gebruikt wordt. Dat blijkt ook uit een studie van het onderzoeksbureau Stratec dat werd besteld door Brussel Mobiliteit.

Daarbovenop is de Keizer Karellaan een Auto Plus-weg, aldus de burgemeester. Dat is een hoofdas voor auto's in het Mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Good Move. De auto’s worden op de locatie van het fietspad nu echter geblokkeerd met veel files tot gevolg en meer autoverkeer in het wijknetwerk van Ganshoren, klinkt het. Van Laethem stuurde daarom in januari een brief januari naar Brussel Mobiliteit om het fietspad te laten verwijderen.

Brigitte Pinte van het kabinet van minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) liet weten de brief goed te hebben ontvangen en aan Brussel Mobiliteit te hebben gevraagd het fietspad te verwijderen. Een datum daarvoor is nog niet bekend. "Brussel Mobiliteit bekijkt momenteel nog de situatie en argumenten van de burgemeester, maar heeft voorlopig nog geen beslissing genomen", zegt Inge Paemen, de woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie