Bus 89 al acht maanden omgeleid door rampzalig wegdek in Anderlecht

Hier in de Scheutlaan bevindt zich de tijdelijke bushalte

Bus 89 wordt in Anderlecht al sinds februari omgeleid vanwege het bijzonder slechte wegdek in de Jules Graindorlaan. Buurtbewoners zijn de situatie stilaan beu maar het ziet er niet naar uit dat de gemeente meteen in actie schiet om de straat te herstellen.

"Ik heb het opgegeven om de bus te nemen", vertelt een bewoonster die al enkele keren de slechte vervoersomstandigheden aankaartte bij zowel de MIVB als bij het gemeentebestuur.

"Als je op de bus wil stappen, moet je je door de geparkeerde auto’s op de rijweg begeven", zegt ze over de tijdelijke halte in de Scheutstraat. "De bus rijdt door veel te smalle straten, en dat veroorzaakt file. Het is er altijd chaos. De realtime weergavebordjes zijn ook weg, dus niemand weet wanneer er een bus komt. Iedereen doet zomaar iets."

Ook de tijdelijke halte aan Jacques Brel bevindt zich nu op een hinderlijke plaats achteraan het station.

Bus stuk

Volgens de MIVB was er geen andere mogelijkheid dan buslijn 89 om te leiden voor haltes Jacques Brel en Koloniale Veteranen, aangezien het wegdek op de Jules Graindoorlaan in zulke slechte staat verkeert.

"Onze bussen hebben al verscheidene keren de grond geraakt door de diepe gleuven in het asfalt", verklaart An Van hamme, woordvoerder van de Brusselse openbarevervoersmaatschappij. "Vermoedelijk moet zelfs de fundering van het wegdek worden aangepakt."

"Uiteraard kiezen wij zelf ook niet graag voor een omleiding, maar we kunnen onze bussen niet laten stukgaan door de rampzalige staat van het wegdek. We zitten momenteel haast wekelijks samen met het gemeentebestuur om de situatie op te volgen. De beschadigingen zijn zo ernstig dat er gesproken wordt over nieuwe funderingen. Maar wij kunnen helaas de weg niet zelf herstellen", stelt Van hamme.

Het gemeentebestuur is momenteel erg karig met informatie, en wilde aan BRUZZ alleen kwijt dat de herstellingswerken zijn voorzien in de begroting van 2020. Het einde van de omleiding is dus voorlopig nog niet in zicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?