Renovatie Leopold II-tunnel basiliek Koekelberg en heraanleg van de Keizer Karellaan

| Op de Keizer Karellaan moet volgens het plan meer ruimte komen voor voetgangers én voor groen.

Buurtbewoners Keizer Karellaan mogen mening geven over heraanleg

EC
© BRUZZ
15/09/2021

Het Gewest wil de Keizer Karellaan in Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem volledig herinrichten en lanceert daarvoor een bevraging bij de bewoners. De resultaten zullen de basis vormen voor participatieve workshops later dit najaar.

De enquête komt deze woensdag online en is nog tot 15 oktober in te vullen. Iedereen kan deelnemen, maar de bevraging is vooral bedoeld voor bewoners en gebruikers van de Keizer Karellaan. De resultaten moeten leiden tot verschillende schetsen voor de heraanleg, die in november verder besproken zullen worden op participatieve workshops.

De heraanleg van de Keizer Karellaan kadert in het mobiliteitsplan Good Move van het Brussels Gewest, dat streeft naar verkeersluwe wijken. De bedoeling is om de laan aangenamer te maken voor voetgangers en fietsers door meer groen en veilige oversteekplaatsen te voorzien. Dat extra groen moet verder de infiltratie van regenwater in de bodem verbeteren. Daarnaast wil het Gewest het openbaar vervoer comfortabeler maken en het binnenkomend autoverkeer beter controleren.

De straten en pleinen langs de Keizer Karellaan moeten tenslotte “gezellige ruimtes voor omwonenden” worden, klinkt het.

Workshops

“De aanpak van de Keizer Karellaan is hoogdringend. Op dit moment is het de plek met de slechtste luchtkwaliteit in de regio,” zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Dat willen we veranderen: we maken van de Keizer Karellaan een stadsboulevard: intermodaal, vlot, groen en veilig voor alle weggebruikers, zoals voorzien in het Good Move-plan."

De inschrijvingen voor de participatieve workshops in november staan nog open. “We hebben aan het participatiebureau dat ons begeleidt gevraagd om specifiek in te zetten op de bevolkingsgroepen die we niet altijd bereiken,” zegt Van den Brandts woordvoerder Pieterjan Desmet daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Sint-Agatha-Berchem , Mobiliteit , Keizer Karellaan , Elke Van den Brandt , Good Move-plan , heraanleg Keizer Karellaan , luchtkwaliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni