Buurtbewoners starten petitie voor veiliger kruispunt Albertlaan

JP
© BRUZZ
22/02/2021

Buurtbewoners rond de Albertlaan in Vorst, waar zaterdagavond een dodelijk ongeval met een fietser plaatsvond, starten een petitie. Ze vragen met klem aan de Brusselse overheid om iets aan het gevaarlijke kruispunt te veranderen.

Een dertigjarige vrouw stak de Albertlaan over op het zebrapad, maar werd gegrepen door een wagen en landde meters verder op het asfalt. Een buurtbewoner had het agentschap Brussel Mobiliteit begin februari nog gewaarschuwd over de gevaarlijke verkeerssituatie op die plek. Op dit moment hebben een aantal buurtbewoners een petitie gelanceerd.

Uit de eerste vaststellingen van de politie bleek dat de fietser via het zebrapad overstak. "Hoe het ongeval exact is gebeurd, is nog niet duidelijk. Mogelijk kon de autobestuurder de fietser niet goed zien door de tram. Die stond stil ter hoogte van de halte Berkendael."

Buurtbewoners kaarten de gevaarlijke situatie op het kruispunt met de Berkendaelstraat al langer aan. Buurtbewoner Sean verzamelt op dit moment een honderdtal handtekeningen om naar de gemeente Vorst en het Brussels Gewest te sturen om de situatie veiliger te maken. In de begeleidende brief vraagt hij de bestuurders zijn eerdere aanbevelingen nog eens te bekijken.

Buurtbewoners stuurden eerder al een tiental concrete suggesties, zoals betere signalisatie en gemeenschapswachten om schoolklassen te helpen oversteken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni