Cambio goed voor 25.000 ritten per maand

© Kevin Van den Panhuyzen
| Cambio is al vijftien jaar actief in Brussel.

Autodeelpionier Cambio blijft groeien in Brussel. De kaap van 15.000 gebruikers is in zicht. Gemiddeld reserveren zij per maand samen 25.000 keer een deelwagen. Vooral het professioneel gebruik zit in de lift.

Cambio is ondertussen al ruim vijftien jaar actief in Brussel. Het autodeelplatform kan nog altijd een constante groei voorleggen. “Elke maand hebben we ongeveer honderd nieuwe inschrijvingen”, zegt Yves Rigole van Cambio Brussel aan BRUZZ. “In totaal hebben we nu ongeveer 14.700 gebruikers. Binnenkort verwachten we de kaap van 15.000 te overschrijden.”

De leden van Cambio zijn samen goed voor gemiddeld 25.000 reservaties per maand. Dat is 300.000 op jaarbasis. Daarmee zijn de Brusselse klanten verantwoordelijk voor een belangrijk aandeel in het succes. In het hele land registreerde Cambio vorig jaar bijna een half miljoen ritten.

Opvallend is dat Cambio steeds meer bedrijven en professionele klanten aanspreekt. “Hun aandeel is gestegen tot bijna 45 procent van onze gebruikers en we verwachten dat dit nog zal toenemen als het mobiliteitsbudget wordt goedgekeurd. Daarmee zullen mensen kunnen shoppen tussen verschillende mobiliteitsoplossingen”, aldus Rigole.

10.000 auto's minder

Gebruikers kunnen meer dan 500 wagens reserveren. Volgens Cambio vervangt elke deelwagen vijftien privéwagens. Dat zou betekenen dat Brussel het met ongeveer 10.000 wagens minder kan doen dankzij het autodeelplatform.

De auto’s van Cambio zijn verspreid over 175 standplaatsen. Nieuwe spelers zoals DriveNow en Zipcar werken niet met standplaatsen. Maar hun komst, gaat dus niet ten koste van Cambio. “De freefloating wagens worden vooral gebruikt voor kortere ritten”, klinkt het. “Mensen reserveren op voorhand een wagen bij Cambio voor een langere rit of een hele dag. Het gemiddelde ligt tussen 7 en 8 uur.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?