| Je mag enkel op Brussels grondgebied met de bakfiets rijden.

Cambio opent twee nieuwe standplaatsen voor cargofietsen

JDK
© BRUZZ
09/09/2023

Iets meer dan een jaar geleden kondigde mobiliteitspeler Cambio een nieuw deelproject aan met elektrische cargofietsen in Jette en Etterbeek. Nu komen daar twee standplaatsen bij, aan de Brouckère en de Beurs. Er worden vier splinternieuwe Urban Arrows aangeboden.

Het initiatief dat van start ging op 28 juni 2023, maakt deel uit van het gewestelijk project Cairgo Bike, dat van bakfietsen een volwaardig alternatief wil maken voor personen- en bestelwagens.

De acht nieuwe deelbakfietsen aan de Beurs en Brouckère komen bovenop de zes bakfietsen die al een jaar bruikbaar zijn aan de parking Spiegel in Jette en bij de Colruyt-winkel aan Jourdan in Etterbeek. Dat brengt het totaal op 14 elektrische cargofietsen van Cambio.

Met dit initiatief willen Cambio en Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aantonen dat de wagen niet onmisbaar is om bijvoorbeeld boodschappen te doen of om naar het containerpark te gaan. Een bakfiets kan volgens hen voor korte afstanden een volwaardig alternatief en soms goedkopere optie zijn.

Het huren van een bakfiets kost de Cambio-klant zo’n 3,5 euro per uur. Een reservatie is wel noodzakelijk.

Week van de mobiliteit

In het mobiliteitsdebat gaat de discussie vandaag vooral over het schrappen van rijstroken en parkeerplaatsen. Hoe overstijgen we dat en werken we aan de mobiliteit van de toekomst?

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni