| Cambio brengt nu ook bakfietsen op de markt

Cambio stelt nu ook bakfietsen te huur in Brussel

© Belga
28/06/2022

Na deelauto's stelt mobiliteitsspeler Cambio nu ook deelbakfietsen te huur in Brussel. Het initiatief maakt deel uit van het gewestelijk project Cairgo Bike, dat van bakfietsen een volwaardig alternatief wil maken voor personen- en bestelwagens. De elektrische bakfietsen zijn vanaf 28 juni te huur aan twee Cambio-stations.

Heel wat Brusselse gezinnen bezitten nog steeds een auto die eigenlijk te veel stilstaat. De wagen lijkt onmisbaar om boodschappen te doen, maar autodelen of een bakfiets gebruiken kan voor korte afstanden een volwaardig alternatief en soms goedkopere optie zijn volgens Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

"Ik ben verheugd dat gezinnen dankzij Cambio meer keuze hebben in hun vervoermiddel. Het is ook goed voor het gewest, want bakfietsen nemen minder parkeerruimte in beslag, zijn stil en goed voor onze luchtkwaliteit. En de kinderen zijn er gek op", verklaart Van den Brandt.

Jette en Etterbeek

De deelbakfietsen van Cambio staan voorlopig opgesteld aan de parking Spiegel in Jette en bij de Colruyt-winkel aan Jourdan in Etterbeek. Binnenkort komen er nog twee andere stations bij. Het huren van een bakfiets kost de Cambio-klant 3,5 euro per uur.

Bij Colruyt in Etterbeek is nu plaats voor vier Poppy-deelwagens, twee Cambio-auto's en drie Cambio-deelbakfietsen.

"We zijn trots op het resultaat van onze samenwerking: in eenzelfde zone een rijk aanbod van deelmobiliteit ter beschikking stellen in de onmiddellijke nabijheid van woningen en openbaar vervoer," zegt Frédéric Van Malleghem, directeur van Cambio Brussel.

cargo.jpg

Cambio brengt nu ook bakfietsen op de markt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni