Sociale onrust bij de MIVB in het depot Jacques Brel: het personeel klaagt het gebrek aan bescherming aan tegen het coronavirus

| Sociale onrust vorige week bij de MIVB in het depot Jacques Brel: de man zonder mondmasker is PTB-mandataris Youssef Handichi.

CDH en PTB in de clinch na wilde stakingsweek bij MIVB

MV
© BRUZZ
20/05/2020

CDH-parlementslid Christophe De Beukelaer vraagt een intern onderzoek naar de wilde stakingsacties van bus- en trambestuurders van de MIVB van vorige week. De Beukelaer neemt daarbij openlijk de extreemlinkse partij PTB*PVDA en haar Brussels parlementslid Youssef Handichi in het vizier.

"Je moet een kat een kat noemen", zegt CDH'er Christophe De Beukelaer aan RTBF. "De sociale spanning van vorige week bij de MIVB is uitgebuit door mensen die zeer dicht bij de PTB aanleunen of er lid van zijn."

De Beukelaer wil weten waarom Handichi aanwezig was op de terreinen van de MIVB tijdens de staking (zie foto boven). Hij vermoedt dat het te maken heeft met de sociale verkiezingen bij de vervoersmaatschappij, die vinden over twee maanden plaats.

Zonder afspraak

Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) liet al verstaan dat de foto, van een poserende Handichi met buschauffeurs van de MIVB, genomen is voor de stelplaats Jacques Brel. "Want zonder afspraak komt niemand op de terreinen en in de gebouwen van de MIVB", zegt Van den Brandt.

Handichi (PVDA*PTB) heeft het over een 'onnodige heksenjacht' van de Franstalige christendemocraten. "In plaats van valse informatie te verspreiden zou CDH zich beter bezighouden met de strijd tegen de verspreiding van het virus in het openbaar vervoer", zegt de PVDA-volksvertegenwoordiger in een persbericht.

Van een intern onderzoek naar de stakingsacties van verleden week, is voorlopig nog geen sprake.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Politiek , Youssef Handichi , Christophe De Beukelaer , MIVB , staking , PTB*PVDA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni