Alex Puissant (CD&V) op het Koningsplein.

Alex Puissant, kandidaat op de lijst CDH-CD&V-plus bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-stad, heeft donderdagochtend op het Koningsplein een rode loper uitgerold om de fietsers "de royale behandeling te geven die ze verdienen". De CD&V'er stelde in tien punten hun fietsplan voor.

Het huidige fietsbeleid van de stad Brussel en bevoegd schepen Els Ampe (Open VLD) krijgt een onvoldoende van CD&V. Er werden veel fietspaden aangekondigd, maar een recente factcheck toonde aan dat er heel wat minder fietspad aangelegd werd dan gezegd.

"Als fietsers zijn wij voor de stad Brussel ofwel een lastpost ofwel een vijgenblad. Er wordt gezegd dat er grote plannen op tafel liggen, maar intussen gebeurt er veel te weinig", vindt CD&V-kandidaat Alex Puissant.

In tien punten ijvert CD&V voor de behandeling die 'Koning Fiets' verdient. Zo willen ze iedereen betrekken bij de fietsdialoog en vragen ze meer campagnes en bewustmakingsacties om medeburgers van de fiets te overtuigen.

Voldoende fietsenstallingen op drukke plaatsen, aandacht voor fietsveiligheid rond de scholen en de momenteel losse fietsstroken omvormen tot een echte fietsroute zijn nog enkele thema's van het tienpuntenplan. Maar dan moet er ook echt een stevig fietsbudget op tafel komen, vinden ze bij CD&V.

Dat de rode loper uitgerold werd op het Koningsplein is ook een symbolische actie. CD&V ziet het Koningsplein als een schoolvoorbeeld van de gemiste kansen. In de plannen van de renovatie van het plein die recent bekend werden, is er namelijk geen fietspad voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Kiest 2018: Brussel-Stad , Fietser , Alex Puissant , Els Ampe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni