Congo-vluchten Brussels Airlines kunnen voorlopig doorgaan

© Brussels Airlines
| Brussels Airlines kan voorlopig zeven keer per week naar de Congolese hoofdstad Kinshasa blijven vliegen.

Brussels Airlines kan voorlopig zeven keer per week naar de Congolese hoofdstad Kinshasa blijven vliegen. Dat blijft zo tot wanneer de Congolese luchtvaartautoriteit het nieuwe vluchtprogramma heeft goedgekeurd, zo werd vernomen bij Brussels Airlines.

De Belgische luchtvaartmaatschappij kreeg maandag te horen dat ze nog maar vier keer per week op Kinshasa zal mogen vliegen, in plaats van elke dag. Daar zitten vermoedelijk politieke motieven achter, want de relaties tussen België en het regime van president Joseph Kabila zijn de voorbije maanden fel verslechterd.

Brussels Airlines werkte een nieuw vluchtprogramma uit, dat ter goedkeuring is voorgelegd aan de Congolese autoriteit. Zolang dat niet is goedgekeurd, mag er nog altijd dagelijks gevlogen worden, aldus Kim Daenen, woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Het is niet duidelijk wanneer de autoriteit een beslissing zal nemen.

De maandagvlucht kon alvast probleemloos landen in Kinshasa en de op dinsdag geplande vlucht blijft vooralsnog voorzien. Mocht er iets veranderen, worden de reizigers op de hoogte gebracht, verzekert Daenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?