Controles op 'rodeorijden' aan Atomium: drie wegpiraten verliezen rijbewijs

© PhotoNews

In de buurt van het Atomium zijn zaterdagavond de voertuigen van drie wegpiraten in beslag genomen. De bestuurders vertoonden roekeloos rijgedrag en brachten daarmee ook de andere weggebruikers in gevaar.

Bij een patrouille zaterdagavond stelde de lokale Brusselse politie vast dat er enkele wagens roekeloos rijgedrag vertoonden op het Heizelplateau en in de buurt van het Atomium. Daarmee brachten ze de vele voetgangers en fietsers die buiten waren om te genieten van het mooie lenteweer in gevaar.

Omstreeks 21 uur werd een eerste wagen administratief in beslag genomen. "Een kwartier later waren er opnieuw twee bestuurders die een onaangepast rijgedrag vertoonden. Ook daarvan werden de twee voertuigen in beslag genomen. Op vraag van het parket werd voor de drie bestuurders gedurende vijftien dagen het rijbewijs in beslag genomen", vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

De bestuurders haalden files wagens langs rechts in, reden aan onaangepaste snelheden, waren extreem luidruchtig en begonnen zelfs te driften met hun wagens. De buurt aan de Heizel kreunt onder het terreur van deze straatracers, ook 'rodeorijders' genoemd. Het wijkcomité luidde al vaker de alarmbel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?