| Je kan voortaan ook cargofietsen delen via Cozywheels

Cozycar wordt Cozywheels en deelt nu ook e-bikes en cargofietsen

KH
© BRUZZ
17/12/2020

Cozycar, dat particulier autodelen organiseert, vervelt tot Cozywheels. Voortaan kunnen buren ook bakfietsen of elektrische tweewielers delen. En ook verenigingen of bedrijven kunnen meedoen.

Autodelen kan vandaag via tal van organisaties. De gedeelde voertuigen zijn daarbij in de regel door het platform in kwestie ter beschikking gesteld. In het geval van Cozycar (het vroegere Autopia) zijn het echter particulieren die hun eigen voertuig delen met hun buren op momenten dat ze het niet nodig hebben.

Cozycar verandert nu van naam en van aanpak. Het deelplatform van Taxistop heeft voortaan Cozywheels en deelt vanaf nu ook andere voertuigen dan gewone personenwagens. Het aanbod wordt uitgebreid naar cargofietsen, elektrische fietsen en voertuigen die aangepast zijn aan het vervoer van personen met een handicap.

Cozywheels opent zich tegelijk ook naar organisaties. Ook verenigingen, zelfstandigen of KMO’s kunnen voortaan gebruik maken van het aanbod. Het krijgt daarvoor de steun van het Brussels Gewest.

Het platform telt momenteel 2.200 Brusselse gebruikers, die 500 voertuigen delen.

cozywheels

| Ook bestelwagens, cargofietsen en voertuigen die geschikt zijn voor personen met een handicap via Cozywheels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , cozywheels , cozycar , bakfiets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni