| De nieuwe fietsparking heeft plaats voor zo'n 600 fietsen.

Cycloparking lanceert promocampagne voor beveiligde fietsparkings in centrum

ZM
© BRUZZ
25/08/2021

Nog tot midden november verspreidt Cycloparking een digitale advertentiecampagne om Brusselaars bekend te maken met de beveiligde fietsparkings in het centrum van de hoofdstad. Het fietsersaantal in Brussel is tussen 2019 en 2020 met 64 procent toegenomen, wat de nood voor zulke fietsparkings onderschrijft.

Zoveel mogelijk veilige parkeermogelijkheden voor fietsers aanbieden maakt deel uit van de ambitie van het Good Moveplan in Brussel. Om de fietsparkings in de stations Beurs en De Brouckère in de aandacht te plaatsen, lanceert Cycloparking een promocampagne.

“Veel mensen willen zich graag een fiets aanschaffen of die vaker gebruiken als vervoersmiddel, maar doen dat niet, omdat ze niet over een plaats beschikken waar ze hun fiets veilig kunnen stallen”, zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

“Daarom voert het Gewest een proactief beleid voor het creëren van fietsparkings bovenop haar politiek ter verbetering van de fietsinfrastructuren”, aldus Van den Brandt.

Geïnteresseerde fietsers kunnen een jaarabonnement nemen met een korting van 50 procent tot en met 31 december 2021, met de promocode ‘CYCLO50’.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni