De Lijn dreigt met opstaphalte aan Rogier vanaf 26 november

EDB
© BRUZZ
16/11/2018
Updated: 16/11/2018 19.03u

Het Brussels Gewest krijgt tot volgende week vrijdag de tijd om de overlast aan Brussel-Noord aan te pakken, zoniet dreigt de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn ermee de bediening van het station aan te passen. Reizigers zouden vanaf maandag 26 november dan aan het Rogierplein moeten opstappen.

Op vrijdagnamiddag hield De Lijn syndicaal overleg. Daar is beslist dat het Gewest nog tot 23 november krijgt om samen met De Lijn een bevredigende oplossing uit te dokteren.

"Als het Gewest de overlast aan het Noordstation niet oplost, zullen 30 buslijnen vanaf maandag 26 november hun passagiers afzetten aan de zijkant van het station, voor het gebouw van BNP Paribas," luidt het in een persbericht. De vertrekhalte zal in dat geval verhuizen naar het Rogierplein.

Volgens de Lijn komen de maatregelen er omdat de overlast in en rond het Noordstation blijft aanhouden, ondanks de herhaaldelijke vraag van de maatschappij om de situatie aan te pakken.

"Ondanks verschillende contacten met de betrokken instanties hebben we vastgesteld dat de situatie niet verbetert voor onze reizigers en medewerkers. Omdat voor ons de grens nu echt wel bereikt is, passen we noodgedwongen de bediening van Brussel-Noord aan als het Gewest niet ingrijpt," zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

Hij betreurt dat "de overstap van de bus op de trein hierdoor wat minder makkelijk wordt, maar we kunnen niet aanvaarden dat onze medewerkers en reizigers het slachtoffer blijven van een impasse."

"Voor de passagiers is dit allesbehalve een goede oplossing"

Stefan Stynen, voorzitter rezigersvereniging TreinTramBus

Schandalig

Stefan Stynen, de voorzitter van reizigersvereniging TreinTramBus, vindt de situatie schandalig. "Ik heb begrip voor de chauffeurs, maar voor de passagiers is dit allesbehalve een goede oplossing."

"Passagiers zullen heel wat tijd verliezen door naar het Rogierplein te moeten wandelen. En dan spreek ik nog niet over alle mensen die zelfs niet weten waar dat plein ligt", aldus Stynen. "En dat allemaal omdat de overheden er niet in slagen om het station zijn functie als station te laten vervullen, en het als daklozenopvang beschouwen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Schaarbeek, Mobiliteit, Noordstation, De Lijn, Stefan Stynen, TreinTramBus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni