De Lijn ook vandaag verstoord

© PhotoNews
| Een bus van de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij De Lijn aan het Rogierplein.

De vakbondsactie bij De Lijn in Vlaams-Brabant gaat haar zevende dag in. Ook maandag blijft het busverkeer verstoord: 10 procent van de chauffeurs zijn niet uitgereden.

De hinder concentreert zich voornamelijk in de Vlaamse Rand, maar ook in en rond Leuven vallen sporadisch ritten weg. Verwacht wordt dat de hinder nog de hele dag blijft duren.

De vakbondsactie van de chauffeurs van de stelplaatsen Grimbergen, Londerzeel, Asse, Vilvoorde, Dilbeek, Meerbeke, Leerbeek en Het Rad duurt nu dus al een week. Ook chauffeurs van stelplaats Leuven nemen ondertussen deel aan de staking.

De Lijn betreurt dat de vakbonden de actie voortzetten, omdat vooral de reizigers er de dupe van zijn. De directie benadrukt "dat haar deuren openblijven voor verdere dialoog met het oog op het zo snel mogelijk herstellen van de dienstverlening aan de klanten".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?