De Lijn verhoogt aanbod tussen Vlaamse Rand en Brussel

© VT/BRUZZ
| De ritten van lijn 214 (Aalst – Brussel) zullen voortaan doorrijden tot Asse-Station, in plaats van tot Koekelberg Simonis en Zellik Dorp.

Vanaf 5 november versterkt De Lijn haar aanbod op meerdere lijnen in Vlaams-Brabant. Het gaat om extra bussen tijdens de spits op lijn 128, maar ook meer bussen naar Aalst en Halle. Lees hieronder wat er voor jou verandert.

Lijn 128: extra ritten tussen Eizeringen kruispunt en Weststation

Op schooldagen rijden er op lijn 128 (Ninove – Brussel) tijdens de spits extra bussen tussen Eizeringen Kruispunt en het Weststation. Tijdens de spits zullen voortaan zes in plaats van vier bussen rijden. Enkele bussen rijden vanaf Eizeringen door tot Ninove.

Op zaterdagen tussen 10 en 18 uur rijdt voortaan om het kwartier een bus. Nu is dat nog om de 20 of 30 minuten. Daarnaast rijden er vanaf 5 november twee bussen door tot het Noordstation (Brussel). Dat is een verdubbeling van het aanbod.

Lijn 170: om de 12 minuten

Voortaan rijdt lijn 170 (Halle - Brussel Zuid) om de 12 minuten tussen Halle en station Brussel Zuid. Dit is zo op weekdagen van 7 tot 19 uur.

Lijn 214: verlengd tot Asse station

De ritten van lijn 214 (Aalst – Brussel) zullen voortaan doorrijden tot Asse station, in plaats van tot Koekelberg Simonis en Zellik Dorp. Dit betekent dat er tijdens de schoolperiodes 8 bussen per uur zullen rijden tussen Asse en Simonis.

Lijn 240 – Lijn 241: 16 extra ritten in de voormiddag

Op weekdagen krijgen de lijnen 240 (Wemmel – Brussel) en 241 (Strombeek- Bever – Brussel) in de voormiddag (7-13 uur) er 16 ritten bij. Lijn 240 zal vanaf 5 november ook tijdens de ochtendspits rijden. Ook op lijn 241 komen er ritten bij. Op zaterdagen krijgen de lijnen 240 en 241 er in de namiddag (12 – 19 uur) 30 ritten bij .

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?