De Lijn versterkt aanbod van Rand naar Brussel

© VT/BRUZZ

Vanaf september breidt De Lijn het aanbod tussen de Rand en Brussel uit. Enkele lijnen krijgen een hogere frequentie en er worden ook meer gelede bussen ingezet. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) weten.

Enkele lijnen krijgen een hogere frequentie op zaterdag. Het gaat om lijnen 358 (Leuven-Brussel), 317 (Leuven-Brussel), 128 (Ninove-Brussel) en 241 (Wemmel-Brussel). Die laatste twee zullen ook vaker rijden tijdens de spits op weekdagen.

Ook lijn 170 (Halle - Sint-Pieters-Leeuw – Brussel) krijgt een hogere frequentie op weekdagen. De verkorte ritten van lijn 214 (Asse-Brussel) zullen tenslotte voortaan doorrijden tot Asse Station in plaats van Zellik.

Een aantal jaar geleden werden nog heel wat ritten in de Rand rond Brussel geschrapt, vooral vroege en late ritten in het weekend.

Digitalisering

Weyts laat ook weten dat er geïnvesteerd wordt in digitalisering. Zo wordt er gewerkt aan betere realtime reizigersinformatie via een verbeterde app en via halteborden. Daar trekt de minister 9,5 miljoen euro voor uit.

“Het is véél verandering in één keer, maar we hebben een duidelijk doel,” zegt Weyts. “We willen nog meer Vlamingen verleiden om de auto wat vaker te laten staan en te kiezen voor het openbaar vervoer."

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?