De Lijn wijzigt dienstregeling vanaf het nieuwe jaar

© Arno Janssens
| Ook het busverkeer van en naar Brussel wijzigt licht.

Vanaf de eerste week van januari rijden de bussen van De Lijn volgens de nieuwe dienstregeling. Op ruim honderd lijnen in Vlaams-Brabant zijn wijzigingen, zoals de route, vertrektijd of naam van de halte. Dat geldt ook voor busverkeer van en naar Brussel.

Op maandag 8 januari voert De Lijn een nieuwe dienstregeling in. Het gaat om wijzigingen op 113 buslijnen in Vlaams-Brabant. Zo zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd die het busverkeer naar scholen beter moet bedienen.

Daarnaast wijzigt ook de route van enkele buslijnen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de centra van Itterbeek (lijn 810) en Hoeilaart (meerdere lijnen), op het industrieterrein in Haasrode (lijnen 4 en 630 op zaterdag). Ook enkele haltes veranderen van plek of van naam. Bus 222 blijft rijden tussen Vilvoorde en Zaventem, maar met een gewijzigde dienstregeling.

De Lijn raadt busreizigers in de provincie aan om de online routeplanner of de dienstregeling aan de halte te raadplegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?