Zo moet het Schumanplein er in de toekomst uit zien.

De Wolf over heraanleg Schuman: 'Files tot in Evere'

KVDP
© BRUZZ
11/05/2019

Burgemeester van Etterbeek en fractieleider in het Brussels Parlement Vincent De Wolf (MR) is niet te spreken over de plannen van de Brusselse regering voor het Schumanplein. "Dit wordt een hel voor buurtbewoners."

Vorige week diende het Brussels Gewest de bouwaanvraag voor de heraanleg van het Schumanplein in. De rotonde verdwijnt en voor auto's zal er één rijstrook overblijven. "Via een digitaal programma van Brussel Mobiliteit kunnen we verkeerssituaties simuleren. Daardoor weten we dat er kilometers file zullen ontstaan tijdens de spitsuren van het Schumanplein tot in Evere", zegt Vincent De Wolf aan La Dernière Heure.

"We kunnen ons vragen stellen over de luchtkwaliteit, de geluidskwaliteit en de levenskwaliteit voor de buurtbewoners", aldus De Wolf. "Zij zullen moeten leven met de autobestuurders die er heel de tijd zullen stilstaan met draaiende motoren. Voor hen wordt dit een hel."

'Geen alternatieven'

Volgens de burgemeester van Etterbeek wordt het Schumanplein "een val voor autobestuurders." De Wolf vindt dat er niet voldoende alternatieven voor de wagen zijn in de wijk. "Het Jourdanplein werd een voetgangerszone en in de Belliardstraat gaat men rijvakken schrappen, terwijl de wijk niet bediend wordt door de metro en de trein nog geen volwaardig alternatief is." Al heeft het Schumanplein wel een eigen metro- en treinstation.

De Wolf, ook MR-fractieleider in het Brussels Parlement, zal in beroep gaan tegen de stedenbouwkundige vergunning voor de heraanleg van het Schumanplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Mobiliteit , Schumanplein , Vincent De Wolf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni