Deel Graystraat krijgt eenrichtingsverkeer

ADD
© BRUZZ
02/05/2022

Het Gewest en Elsene hebben plannen om van het stuk tussen de twee bruggen over de Graystraat een eenrichtingsstraat te maken. Autoverkeer zal niet langer mogelijk zijn van het Flageyplein richting het Jourdanplein in Etterbeek. Zo hoopt de gemeente de stroom van doorgaand verkeer in te dammen.

"Het is een oud project dat eindelijk wordt gerealiseerd," vertelt schepen Yves Rouyet (Ecolo) aan onze collega's van La Dernière Heure. Rouyet hoopt dat de maatregel het doorgaand verkeer zal indammen. Volgens Rouyet wordt de straat momenteel druk gebruikt door automobilisten die verkeersaders zoals de Generaal Jacqueslaan, de Louizalaan en de Waversesteenweg willen omzeilen.

Het Gewest en de gemeente Elsene hebben daarom besloten om van het kleine stuk tussen de twee bruggen een eenrichtingsweg te maken, waardoor het doorgaand verkeer wordt afgesneden. "Dit is een test," zegt Rouyet. Het verkeer van Etterbeek naar Elsene zal geen hinder ondervinden. Automobilisten die uit de richting van Flagey komen zullen echter voor de brug aan de Kroonlaan worden tegengehouden en de Kerckxstraat moeten gebruiken.

Auto's tellen

Het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) laat aan La DH weten dat de eenrichtingsstraat deze zomer wordt ingericht. Bussen van de MIVB zullen nog steeds in beide richtingen kunnen rijden, net als fietsers. Naast het eenrichtingssysteem zijn er plannen om de Graystraat en het gebied tussen de twee bruggen opnieuw in te richten met fietspaden en verkeersdrempels.

Geoffroy Kensier (Les Engagés), fractieleider van Objectif XL en lid van de oppositie in de gemeenteraad, maakt zich zorgen over de verplaatsing van het verkeer naar andere woonstraten. "Wij vragen om enkele maanden voor de testfase een tellingen uit te voeren in straat, zodat we over de meest objectieve gegevens beschikken."

Kensier vreest bovendien voor de bereikbaarheid van de twee grote supermarkten in de Graystraat. "Het eenrichtingsverkeer zal er waarschijnlijk tot verkeersproblemen leiden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni