Deelfiets Blue-bike wordt Vlaamse 'Yellow-bike'

© Blue-Bike (via Facebook)

Blue-bike, het deelfietsennetwerk van de NMBS, wordt overgenomen door De Lijn. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) laat weten dat de fietsen in de toekomst Yellow Bikes zullen heten en ook de bijpassende kleur zullen krijgen.

In de nasleep van de Vlaamse 'superministerraad', maakte minister Weyts bekend dat De Lijn naast het invoeren van extra lijnen en frequenties ook het deelfietsennetwerk Blue-bike zal overnemen van de NMBS. In het begin van dit jaar schreef BRUZZ al over de intentie van Vlaanderen om de fietsen over te nemen, NMBS-baas Sophie Dutordoir liet toen ook al weten dat ze van de fietsen af wilde.

De fietsen zullen na de overname worden omgedoopt tot 'Yellow Bikes', bevestigt minister Weyts. “Voor alle duidelijkheid gaan we de bestaande fietsen niet overschilderen, maar het is wel de ambitie om in de toekomst naar gele exemplaren te gaan”, zegt Jeroen Tiebout, woordvoerder van minister Weyts. Meer details over de timing van de overname zijn nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?