Deelsteps van Dott trekken naar Ukkel, Sint-Gillis en Vorst

© PhotoNews
| Elektrische deelsteps van Dott.

Inwoners van Ukkel, Vorst en Sint-Gillis zullen binnenkort ook met een Dott-step naar huis kunnen rijden. Voorlopig ging dat enkel binnen Brussel-Stad. Het bedrijf breidt zijn werkingszone uit, net op het moment dat andere aanbieders zich terugtrekken.

Sinds vrijdagochtend zijn de Dott-steps ook te vinden in het Dudenpark, het Wolvendaelpark, op de Brugmannlaan en rond Union Saint-Gilloise.

"We zagen veel van onze steps aan de grens met deze plekken", vertelt Belgisch manager Nikos Stathopoulos van Dott. "En we kregen regelmatig berichtjes van onze gebruikers uit deze buurten, of we niet konden uitbreiden tot aan hun voordeur."

Met de nieuwe zone komt ook een grotere vloot: ondertussen zijn er in Brussel zo'n 1.500 steps van Dott te vinden. Dat zijn er volgens Stathopoulus 'een paar honderden' meer dan enkele weken geleden.

Ecochèques

De laatste tijd besloten andere deelstepaanbieders net om hun zone in te perken, onder andere door vandalisme, maar ook door concurrentie. Bij Dott merken ze dat volgens manager Statophoulos nog niet. "Wij zijn bewust klein begonnen in januari, enkel in de Europese wijk. Zo konden we onze steps eerst testen en traag uitrollen."

Verder heeft het bedrijf nog een aantal vernieuwingen. Sinds juni is het mogelijk om met ecochèques te betalen en sinds augustus kan dat ook met Bancontact. Een kredietkaart is dus niet meer essentieel. Om de ecochèques te verzilveren in Dott-tegoed, moet je wel nog altijd fysiek ter plaatse gaan in het kantoor. Dat wil Dott oplossen door binnenkort pop-up kraampjes in de stad te plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?