Deelstepvloot dunt uit: Hive, Wind en Tier trekken weg

© Robbe Petitjean
| De Hive-steps stonden in het centrum en de Europese wijk, maar zijn intussen uit het straatbeeld verdwenen.

Van de acht deelstepverdelers die begin dit jaar nog over de Brusselse straten reden, schieten er na de zomer nog maar vier van over. De kleinere verdelers vallen als vliegen.

In het voorjaar struikelde je haast om de vijf meter over een deelstep van een andere verdeler. Steps van Hive, Lime, Wind, Tier, Dott, Poppy, Circ en Voi lagen her en der verspreid in de stad. Maar de vloot, die op haar hoogtepunt zo'n 7.000 steps bevatte, dunt uit.

De bedrijven Hive, Wind en Tier hebben aangekondigd dat ze uit Brussel wegtrekken. Dat schrijft de krant La Dernière Heure. In totaal zijn volgens de krant zo in een klap 1.350 steps verdwenen. Veel uitleg geven de bedrijven niet aan hun stille verdwijntocht, maar het lijkt erop dat de concurrentie te groot was en de winstmarge te klein.

Troty en Bird hadden "een winterpauze" ingelast om te bekijken of ze nog zouden willen verder doen in de hoofdstad, maar hun steps zijn nog steeds niet uit hun winterslaap ontwaakt. Ook Voi-scooters zijn nog maar moeilijk te vinden. Enkel Lime, Dott, Circ en Poppy lijken voorlopig stand te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?