D'Ieteren koopt 80 procent van 'legale Uber' CarASAP

© Volkswagen
| D'Ieteren Auto is op dit moment de belangrijkste verdeler van auto's in België.

D'Ieteren koopt 80 procent van CarASAP, een Brussels chauffeurplatform dat wel een omschreven wordt als de 'legale Uber voor bedrijven.' Dat schrijft De Tijd.

CarASAP is een Brussels chauffeurplatform dat enkel op bedrijven mikt. Volgens het platform zelf heeft het 250 bedrijven als klant en beschikt het over zo'n 300 zelfstandige chauffeurs. CarASAP is voorlopig alleen actief in Brussel, al wil het in de toekomst uitbreiden naar Vlaanderen.

Nu koopt D'Ieteren tachtig procent van CarASAP, weet de financiële krant De Tijd. Oprichter Jonathan Guzy behoudt 20 procent van het bedrijf, dat aan zo'n 315.000 euro overgedragen verliezen zit. D'Ieteren wil dat CarASAP dit jaar nog zonder verlies draait.

D'Ieteren kondigde eerder al de overname van Zipcar aan via Poppy, het Antwerpse auto- en scooterdeelplatform van D'Ieteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?