Dodelijk ongeval Elsene: kind stak over tijdens rood licht

© Christos Doulkeridis via Facebook
| De jongen wordt herdacht in de ambassade van Vietnam
Updated: 04-12-2019 - 17:53

De tienjarige jongen die dinsdagnamiddag werd aangereden in Elsene, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Brusselse parket. Rond 15.25 uur werd het kind aangereden op de Kongolaan. De jongen negeerde het stoplicht en liep ook niet over het zebrapad.

Het ongeval deed zich omstreeks 15.25 uur voor op het kruispunt van het Sterreplein met de Kongolaan. De tienjarige jongen werd er aangereden toen hij er de straat overstak. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan zijn verwondingen.

De bestuurder van het voertuig dat hem aanreed, een 27-jarige man, was door het ongeval in shock en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Daar heeft hij intussen een alcohol- en drugtest afgelegd, die negatief bleek te zijn. De man bleef avond en nacht in observatie, aldus het parket.

Niet over het zebrapad

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de jongen zo'n zes meter naast het zebrapad de Kongolaan is overgestoken, op een moment dat het licht voor voetgangers op rood stond. De bestuurder van de bestelwagen had groen licht en reed aan een snelheid van 40 km per uur in een zone 50.

Het onderzoek van het Brussels parket loopt nog verder om de exacte omstandigheden van het ongeval verder na te gaan. Er worden nog getuigen verhoord en camerabeelden opgevraagd.

Ambassade Vietnam

Burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) heeft contact gehad met de vader van de jongen. Het kind was nog maar twee maanden in Belgiƫ. De vader is diplomaat in de ambassade van Vietnam, vlakbij de plaats van het ongeval. "De moeder was nog in Vietnam, maar is nu op weg naar Belgiƫ", aldus Doulkeridis.

De Elsense burgemeester wil naar eigen zeggen geen politiek debat openen naar aanleiding van de dood van de jongen, maar pleit wel voor de veralgemeende zone 30. "De bestuurder was niet in fout, maar de reflex van een bestuurder is sneller wanneer die trager rijdt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?