Dodelijk ongeval in Wemmel verstoort ochtendspits naar Brussel

© PhotoNews
| File op de Brusselse Ring.
Updated: 11-04-2022 - 08:46

Op de Brusselse binnenring in Wemmel is maandagochtend een voetganger om het leven gekomen nadat hij werd gegrepen door een vrachtwagen. Het incident veroorzaakte al vroeg op de ochtend zware verkeershinder. Intussen is de weg opnieuw vrijgemaakt, maar het blijft nog aanschuiven, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Door het ongeval was een tijdlang enkel de linkerrijstrook op de Brusselse binnenring open. Het was er om 6 uur al bijna een uur aanschuiven vanaf Groot-Bijgaarden. Intussen is de rijbaan vrijgemaakt, maar het Verkeerscentrum waarschuwt nog wel voor files.

Zo is het op de E40 vanuit Gent ongeveer 55 minuten aanschuiven en ook op de binnenring zelf zijn er nog vertragingen tot 30 minuten mogelijk.

Volgens de federale politie gaat het om een voetganger die werd gegrepen door een vrachtwagen. Het parket liet ondertussen wel al weten dat het ongeval om een zelfdoding gaat. De vrachtwagenchauffeur was volgens de eerste vaststellingen niet onder invloed en zou ook niet meer hebben kunnen ingrijpen. De identificatie van het slachtoffer is nog bezig, meldt het parket nog.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?