Doorgeknipte kabels in Schaarbeek verstoren treinverkeer

© PhotoNews
| Treinstaking bij de NMBS (Noordstation.)

In Schaarbeek hebben koperdieven in de nacht van woensdag op donderdag spoorkabels doorgeknipt. Daardoor is het treinverkeer tussen Brussel, de luchthaven en Leuven verstoord. Een buit staken de dieven niet op zak, want de koperkabels waren al vervangen door aluminium exemplaren.

Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt aan onze redactie bevestigd.

De schade aan de kabels op het spoor tussen Schaarbeek en Brussel-Noord was navenant. Daar hoopten dieven een slag te slaan en het koper te stelen uit de treinkabels. Maar ze kwamen bedrogen uit. Alle koperen kabels zijn er vervangen door aluminium exemplaren. "Net omdat er regelmatig koperdieven aan het werk”, vertelt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel.

De daders dropen zonder buit af eens de kabels doorgeknipt waren. Dat zorgt de hele dag voor hinder donderdag, omdat de kabels instaan voor de seingeving op dat drukke knooppunt. "Daardoor werken lichten en sensoren er niet meer", aldus Baeken. De kabels worden zo snel mogelijk hersteld. In afwachting staan seingevers ter plekke om het treinverkeer te regelen.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?