Dott komt met nieuwe deelsteps en elektrische fietsen

© PhotoNews
| Dott, het platform van elektrische deelsteps, ook in Brussel.

Dott, een van de vijf deelstepverdelers in Brussel, zal vanaf september gloednieuwe step in de straten parkeren. Deze scooter van de tweede generatie beschikt over vervangbare batterijen. Dott gaat ook Uber achterna met elektrische deelfietsen in free floathing.

Dott bouwde zijn vloot in Brussel eerder gestaag uit tot zo'n 1.000 deelsteps. De focus lag op naambekendheid en het smeden van een vertrouwensband met de klant. Getuige daarvan de gratis verzekering die Dott-gebruikers sinds kort krijgen.

Maar de deelstepverdeler schakelt nu een versnelling hoger en zal 30 miljoen euro investeren in de vier steden (naast Brussel ook Parijs, Lyon en Milaan) waarin het actief is. Daarmee moeten nieuwe steps, mét vervangbare batterij, en ook elektrische deelfietsen van het free floathing-type geproduceerd worden.

Bredere wielen

In tegenstelling tot de concurrenten laadt Dott zijn steps op in een eigen loods. Daar worden de tweewielers ook gerepareerd. De nieuwe generatie van Dott-steps zal niet alleen vervangbare batterijen, maar volledig uit vervangbare onderdelen bestaan. De wielen worden breder en de steps krijgen een dual brake systeem.

"De bedoeling is altijd om de levensduur van onze steps te verhogen. Nu bedraagt die zes maanden, maar vanaf september wordt dat een jaar", klinkt het in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Dott,
="Nieuwe
="Gezien:
="Gebruiker
="Deelsteps
="Dott,

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?