Dott geeft gratis verzekering bij deelsteps

Updated: 14-06-2019 - 17:50

Wie een deelstep van Dott huurt, is binnenkort ook verzekerd, zowel voor schade die je zelf veroorzaakt als voor schade toegebracht door anderen. Vanaf nu kan je ook ritten betalen met ecocheques.

Dott is een van de drie deelstepverdelers in Brussel, met een vloot van zo’n 1.000 scooters. Over het exacte aantal ritten wil het bedrijf niet communiceren (‘de markt is te competitief’) maar er zouden verschillende duizenden ritjes per dag gereden worden.

Bij Dott benadrukken ze graag hun veilige, comfortabele steps en goede dienstverlening, met in-house mecaniciens en professionele stepopladers. Daar komt nu ook een verzekeringsservice bij, zo kondigt het bedrijf aan op een persconferentie.

Geen extra kosten

“We willen zowel veiligheid als gebruiksgemak aanbieden,” zegt Nikos Stathopoulos, algemeen manager voor België. “Daarom zijn onze stepgebruikers vanaf nu volledig gedekt voor burgerlijke aansprakelijkheid (schade die je zelf veroorzaakt) én voor schade veroorzaakt door derden, zonder dat ze daar iets voor moeten doen. Er zijn ook geen extra kosten aan verbonden.”

Met welke verzekeringspartner Dott in zee gaat, kan Stathopoulos nog niet vertellen. “Daarover communiceren we binnen de komende tien dagen.” Gebruikers krijgen wel al meer info over de verzekering zelf via de app.

Typisch Belgisch

Daarnaast biedt Dott nu ook betalingen met ecocheques aan, via partnerschappen met Edenred, Moneasy en Sodexo. “Ecocheques zijn een typisch Belgisch betaalsysteem. Dat we daarop inspelen, past bij onze filosofie: zo veel mogelijk lokaal integreren,” aldus Stathopoulos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?