Alsembergsesteenweg tram 51

| De lange Alsembergsesteenweg snijdt recht door Ukkel

Drie jaar wegenwerken op Alsembergsesteenweg van start

TG
© BRUZZ
07/01/2019

In Ukkel zijn maandag werken gestart aan anderhalve kilometer Alsembergsesteenweg. Die zullen duren tot de lente van 2022. De straat wordt volledig heraangelegd, van de riolering tot de stoepen. De hinder voor het auto- en tramverkeer blijft het eerste jaar wel beperkt.

Het gaat om een het stuk tussen de Zevenbunderslaan bij tramhalte Coghen en de halte Globe, goed voor anderhalve kilometer. De tramsporen zijn versleten en dus aan vervanging toe.

De nutsbedrijven maken van de gelegenheid gebruik om hun netwerken te vernieuwen. Zo zal waterintercommunale Vivaqua in een eerste fase werken aan de renovatie van rioolbuizen en aansluitingen. Ook andere bedrijven zoals Telenet en Proximus zullen werken uitvoeren.

Die eerste fase duurt tot de zomer van 2020 en zal het verkeer niet hinderen. De werken gebeuren op trottoirs en parkeerplaatsen.

Genoeg getrild

In juli en augustus neemt de werf ook vakantie, er wordt dan niet gewerkt. In september 2020 start vervoersmaatschappij MIVB dan met de vervanging van tramsporen, in zes fases. Onder de sporen worden trillingsmatten gelegd, zodat bewoners van de straat in de toekomst minder last hebben van passerende trams. Na die werken neemt het Brussels Gewest de werf over voor een heraanleg van trottoirs, parkeerstroken en tramhaltes.

Dat duurt ruim anderhalf jaar, tot april 2022. De Alsembergsesteenweg wordt dan stuk per stuk afgesloten voor het auto- en tramverkeer. Op de andere delen geldt eenrichtingsverkeer.

Tram 51 rijdt tijdens de werken om, van september 2020 tot januari 2022. Wellicht zal die na premetrostation Albert richting Vanderkindere rollen, en van daar via Helden en Marlow terug naar het normale traject via de Stallestraat. Hoogte 100 zal dus een hele tijd niet bediend worden door de tram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Mobiliteit, Alsembergsesteenweg, tram 51, wegenwerken, tramsporen, MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni