Een vijfde van buschauffeurs De Lijn Vlaams-Brabant rijdt niet uit

© De Lijn
Updated: 14-11-2019 - 09:01

Bij De Lijn vinden donderdag opnieuw stakingsacties plaats in Vlaams-Brabant. Ongeveer 20 procent van de chauffeurs reed niet uit. De hinder is het grootst in de Vlaamse rand rond Brussel. Ook in Oost-Vlaanderen zijn er stakingen.

De hinder is het grootst in de Vlaamse rand rond Brussel. Ook is er een minder uitgesproken impact op de dienstverlening in het Leuvense. In Oost-Vlaanderen rijden alle lijnen. Wel kunnen hier en daar ritten uitvallen omdat enkele chauffeurs nog staken.

Voor gedetailleerde info over de verstoringen, neem je best een kijkje op de website van De Lijn. Elke reiziger kan daar de recentste informatie over zijn lijn terugvinden. Donderdagvoormiddag staat er een nieuw overleg tussen de directie en de vakbonden gepland.

Woensdag was er in heel Vlaanderen bij De Lijn een stakingsactie van ACOD. De actie vloeide voort uit de acties in Vlaams-Brabant, waar de vakbond samen met de liberale ACLVB al negen dagen het werk neerlegt. Die actie in Vlaams-Brabant gaat donderdag een tiende dag in, nadat onderhandelingen woensdag niets opgeleverd hadden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?