Staking De Lijn in Vlaamse Rand zeker tot donderdag: geen akkoord

De bussen van de Vlaamse Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn nemen geen passagiers meer mee aan de halte onder het Noordstation, maar aan een tijdelijke halte dichterbij het Rogierplein De bussen van de Vlaamse Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn nemen geen passagiers meer mee aan de halte onder het Noordstation, maar aan een tijdelijke halte dichterbij het Rogierplein
© PhotoNews
© PhotoNews

De staking bij De Lijn loopt door tot donderdag. De actie die nu al meer dan een week aan de gang is, veroorzaakt veel hinder, ook woensdagavond. Overdag zijn 70 procent van de bussen wel uitgereden.

Het gesprek dat de lokale directie van De Lijn Vlaams-Brabant woensdagnamiddag had met vakbondsdelegaties heeft geen resultaat opgeleverd. De stakingsactie in Vlaams-Brabant wordt daarom donderdag voor de 10de dag op rij voortgezet, zo is vernomen bij de socialistische vakbond ACOD. Donderdag om 10.30 uur is nieuw overleg gepland.

ACOD stuurde samen met de liberale bond ACLVB hun gewenste aanpassingen door na een voorstel dat de directie dinsdag na afloop van een verzoeningsvergadering overgemaakt had, zegt vakbondssecretaris Marcel Conters (ACOD).

"We kregen vervolgens een uitnodiging van de directie om woensdag tegen 15.30 uur in de stelplaats Leuven-Noord aanwezig te zijn voor een gesprek daarover", aldus de vakbondsman. "Eenmaal daar bleek het aanwezige directielid echter geen mandaat te hebben om te onderhandelen, enkel om onze opmerkingen te noteren. Er is dus vooralsnog geen akkoord. De stakingsactie gaat dus morgen voort."

Geschrapte ritten

Wat Brussel betreft zijn vooral de lijnen van en naar Zaventem zwaar getroffen, zoals de 272. Maar ook de 245 van en naar Dendermonde en de 270 van en naar Keerbergen rijdt niet meer uit vandaag. Het is momenteel niet duidelijk of de 620, de nachtbus die van Zaventem naar Anderlecht rijdt, vanavond de weg op gaat.

Voor meer gedetailleerde informatie over de getroffen lijnen kun je terecht op deze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?