Interactief

Eenvoudiger overstappen en minder lijnen: dit verandert voor reiziger De Lijn in Brussel

CD
© BRUZZ
23/11/2023
Updated: 23/11/2023 14.03u

Vanaf 6 januari treedt het nieuwe vervoersplan van De Lijn in werking. De maatschappij schakelt over op het systeem van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Ontdek hier wat er verandert in Brussel.

De Lijn verzorgt met een zestigtal buslijnen het lokale openbaar vervoer tussen de Vlaamse Rand en Brussel. Daarvan vervellen 28 oude lijnen in januari tot 19 nieuwe.

Het nieuwe netwerk moet het niet alleen eenvoudiger maken om over te stappen op de verbindingen van De Lijn, maar ook op de metro, trams en bussen van de MIVB, of de treinen van de NMBS.

Bovendien introduceert het nieuwe netwerk een gestructureerd lijnnummeringssysteem dat reizigers helpt de juiste lijnen te herkennen. In Brussel herken je de nieuwe lijnen naar Vlaanderen voortaan door de letter R voor het cijfer, in Vlaanderen herken je zo de bus naar Brussel. De R voorkomt ook verwarring met de bus- en tramlijnen van de MIVB. Een X duidt op een lijn die minstens een gedeelte van haar traject aflegt als snelbus zonder tussenhaltes.

Zo ziet het nieuwe net er uit vanaf 6 januari 2024

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn , Hoppin , vervoersplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni